Снимкa: Reuters, архив
fallback

Британският премиер Тереза Мей се очаква да отложи насрочения за вторник ключов вот в парламента за сделката за Brexit и да замине в началото на следващата седмица за Брюксел за нови преговори. Това съобщи Ройтерс, като се позова на в. "Сънди таймс".

Вестникът цитира "министри и помощници", според които Мей ще обяви днес, че отлага гласуването, пише БТА. Мнозина предричат, че тя ще загуби вота и министрите се притесняват, че поражението може да доведе до падане на правителството.

Oще по темата

Мей ще замине за Брюксел следващата седмица, за да отправи последен призив към Европейския съюз за по-добри условия в сделката за излизането на Обединеното кралство, за да може да спечели подкрепата на депутатите.

Говорителят на Тереза Мей заяви, че гласуването ще бъде през следващата седмица въпреки призивите на някои законодатели за отлагане, предава Ройтерс.

Натискът върху Мей се засили след като консервативният депутат Уил Куинси напусна в знак на несъгласие със сделката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

ХА,ХА,ХААААААААА....

преди 5 години

"СЪЕДИНЕНИЕТО ---ПРАВИ СИЛАТА"----АНГЛИЯ И ТЕРЕЗКА , БАВНО НО СИГУРНО ПОЧВАТ ДА РАЗБИРАТ ЕДНА ПРОСТА ИСТИНА , КОЯТО Е ОСНОВЕН ЗАКОН В БЪЛГАРИЯ!ТОЧНО "СЪЕДИНЕНИЕТО"---НАПРАВИ ОТ БЪЛГАРИЯ ...="ДЪРЖАВА"!!/...иначе , щяхме да сме само --Задунайска губерния и Пловдивски турски санджак.../Важното е --акъла , навреме да ти идва!!!

25

Анонимен

преди 5 години

Аз ще се радвам,ако всички държави се обединят в Европа,без значение Англия,Германия, източна или западна,дори и Русия.Разделението не води до нищо добро,обединението и взаимопомоща прави силата.

24

Анонимен

преди 5 години

До АнонименФризийците - един от най-старите народи в западна Европа говорят немски,но поради факта,че са воювали и били завладявани от франките.А на англичаните,които се присмиват на немците,че народа им идвал от изток,ще кажа,че саксонците също са от източна Европа,а не както те ги слагат малко западно от централна Европа.Немците дълго воюват със саксонците,които са били на изток от тях.Даже историята си не знаете.

fallback