Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Ученичка от Шумен взе участие в среща в Брюксел. Десетокласничката Девора Станчева показва как ромският етнос не трябва да бъде свързван само с негативното, а успехът е за тези, които го искат.

Ученето е пътят към успеха. И младото момиче знае това. Затова и всеки ден ходи на училище, за да постигне мечтата си - да бъде успешна в живота, предаде Bulgaria ON AIR.

Майката на Девора, Силвия, е от ромско семейство. Когато тя искала да продължи образованието си, срещнала несъгласие в патриархалните ценности на родителите си. Затова сега подкрепя дъщеря си да учи и да се развива.

И така денят на момичето започва с училище и продължава с пеене. Два часа всеки ден тя репетира. В репертоара ѝ влиза както поп и джаз пеене, така и класическа музика.

Девора обаче не винаги среща положително отношение в живота. Въпреки това тя не губи вярата в доброто, тъй като смята, че човек сам определя съдбата си.

А нейната я отвежда в Брюксел, където изнася реч за образованието на ромски ученици.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Мюмюн

преди 5 години

Бих и пръскал калната точка цяла нощ. Тя и без това е закъсняла, на нейните години безценните за ей саюза сънародници по 2-3 деца имат.

22

Само защото е р??

преди 5 години

И с какво е заслужила да е там? Само защото е ро*мка и ходи на училище? Да беше спечелила награда от олимпиада например. Знае ли добре английски? Ако са й задавали въпроса, с преводач ли е отговаряла??? Ще следва ли после или фолк певица ще става??

21

ЖАЛЪК ЕВРЕЙСКИ КИБУК

преди 5 години

това е ЕС !вчера, ЕС депутат - Марсел Де Граф, внесе законопроект да се криминализира критикуването на "имиграционната политика" на ЕСскоро, който напише или каже нещо срещу "бежанците" ще лежи в затрора !не съм виждал нищо по-гнусно от този ЕС - диктатура като в еврейски кибук каквото всъщност е този ЕС !

fallback