Снимка: БТА
fallback

Първите сблъсъци на "жълтите жилетки" с полицията в центъра на Париж завършиха със задържане на двама души, а силите на реда са използвали газ срещу участниците в протеста, предаде ТАСС.

Oще по темата

По данни на телевизия "Се нюз" група демонстранти се опитали да разкъсат полицейския кордон на площад "Шарл де Гол". Доста дълго време няколко души крещели по полицаите от непосредствена близост до тях, а демонстранти хвърляли предмети по полицейската верига, предаде БТА.

Медията не е заснела момента на ареста, но площадът, където е разположена Триумфалната арка, е обгърнат в дим от газови гранати. Малки полицейски отряди се опитват да не допуснат най-активните демонстранти на тротоара.

По-рано телевизия "Бе еф ем" съобщи, че министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер е пристигнал на Шан-з-елизе, за да подкрепи полицаите в кордона, организиран преди предстоящия протест на "жълтите жилетки". Полицията отцепи част от булеварда днес рано сутринта и ограниченията ще бъдат в сила до утре вечер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

сравненията са неуме

преди 5 години

продължение до икономист: Системата на дълга не е единственият начин на растеж, има и други методи които са довеждали до разцвет на места и за кратко, преди да ги ликвидират, но това не е тема за подобен форум. В Австроунгарската Империя е имало такъв кратък момент на оределени места, в Египетската и през Ренесанса по време на строежа на големите катедрали в Европа. Дългът не само че е робство, но изисква периодично рестартиране на системата.

31

сравненията са неуме

преди 5 години

За регулациите си прав, трябва да ги има за внасяне на честност в отношенията, хора сме и "законът на джунглата" не трябва да ни движи! Аз говоря за въпросните bailout с които наляха трилиони в "твърде големите да фалират". Точно това ликвидира малката конкуренция а не регулациите. Също съм против наливането на пари на данъкоплатци в частни компании като Тесла (преди това трошеха ел.коли на друга фирма) - това е социалистическо преразпределение в полза на избрани. В никакъв "капитализъм" не живеем, световният "интернацонал" е завжзел планетата затова няма отърване от комунсти. Системата на дъл

30

икономист

преди 5 години

До сравненията са неумеНе си прав за това, че ако се остави всичко на "невидимата ръка на пазара", хората с магическа пръчка ще подобрят стандарта си на живот. Според мен, дори ще стане по-лошо ако няма никакви държавни регулации. Все още помним последиците от световната финансова криза, която започна в САЩ, заради липсата на достатъчно регулации във финансовия сектор. Пазарът, ако се остави по инерция, съвсем ще ликвидира възможностите за малките предприемачи, а големите ще станат по-големи!

fallback