Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Огромно водно торнадо удари италианския курортен град в Салерно. То е било достатъчно силно, за да вдигне във въздуха няколко контейнера от пристанището на града. За момента няма данни за пострадали хора, съобщи Bulgaria ON AIR.

#Maltempo Le immagini della tromba marina che ha colpito il litorale di #Salerno nel primo pomeriggio di oggi 👇🏻 pic.twitter.com/jG707GPBJp

— Rai Radio1 (@Radio1Rai) November 20, 2018


Редкият феномен е бил забелязан вчера следобед. Очевидци описаха гледката на водното торнадо като "невероятно". Явлението се образува, когато водна струя и интензивен вятър се срещнат над голяма водна повърхност, но то бързо се разпада, докато достигне сушата.

 

BIG waterspout reported in Vietri sul Mare (SA), Campania, south Italy today, Nov 20! Report: https://t.co/PVKjKSy9HM meteo pic.twitter.com/4XTR9wCARH

— severe-weather.EU (@severeweatherEU) November 20, 2018


Междувременно буреносните ветрове в Южна Италия продължават. Към момента стихиите са нанесли само материални щети.

Торнадо удари и град Тауризано в югоизточната част на страната. Изкоренени са няколко дървета и са съборени тухлени зидове. Отнесени са и покриви на няколко къщи.

Град Кутро също беше ударен от стихията, но щети не са нанесени. Потребители в социалните мрежи споделиха кадри на страховитата гледка. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 5 години

До Не беСмерч е просто руската дума за торнадо, така че е все тая как му викаме. Проблемът е, че ще стават все по-чести и то на места, на които обичайно не се формират...

4

Анонимен

преди 5 години

Леле, после говорете че няма климатични промени, ***

3

Не бе

преди 5 години

Това е смерч. Ако беше торнадо, нямаше да са останали хора, които да го снимат, а градът щеше да изглежда така все едно е имало бомбардировка.

fallback