Снимка: Reuters
fallback

Френският президент Еманюел Макрон призова в Берлин Германия да започне заедно с Франция нов етап в европейското изграждане, за да се предотврати затъването на света в хаос и да се гарантира мира, предаде Франс прес.

Европа и френско-германската двойка са длъжни да не оставят света да затъне в хаос и да го подкрепят по пътя към мира, поради което "Европа трябва да бъде по-силна, по-суверенна", заяви Макрон в реч пред Бундестага.

Малко по-рано френският президент, заедно с германския си колега Франк-Валтер Щайнмайер и германския канцлер Ангела Меркел, участваха в церемония по полагане на венци в мемориала Нойе Вахе в Берлин, издигнат за жертвите на войните и диктатурата, предаде Асошиейтед прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

La France

преди 5 години

Vive la France!

67

Анонимен

преди 5 години

"Европа трябва да бъде по-силна, по-суверенна", заяви Макрон в реч пред Бундестага ....................хубави думи на теория,но не виждам как ще ги осъществи на практика.

66

Анонимен

преди 5 години

Тези думи ми изглеждат смешни на фона на това,че Меркел участваше в разбунването на света,а французите нападнаха Либия и Сирия.Дано да им дойде акъл в главата,защото когато изсмучеш+заграбиш тотално едни държави и им причиниш глад и мизерия,замърсяване на природата,не може да не очакваш да се преселят в собствената ти държава!

fallback