Снимка: архив Reuters
fallback

Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер, лидер на баварския съюзник на Меркел и критик на нейната либерална имиграционна политика, е споделил с членове на своя Християнсоциален съюз (ХСС), че иска да подаде оставка като партиен лидер, разкриха пред Ройтерс партийни източници.

Oще по темата

Зеехофер беше трън в петата за Меркел през по-голямата част от последните три години, застъпвайки твърда линия към имиграцията.

Според видния представител на ХСС Манфред Вебер, цитиран от в. "Билд", вчера Зеехофер е заявил, че 2019 г. ще бъде година на обновление и че тази седмица той ще съобщи повече подробности.

Според информации на медиите Зеехофер е бил притиснат от съпартийцитте си да се оттегли от лидерството в ХСС след катастрофалния резултат на изборите в Бавария.

Преди Зеехофер намерението си да се оттегли от лидерството на партията и да не се кандидатира повече за политически постове обяви и канцлерката Ангела Меркел.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

do 5

преди 5 години

Трябваше, но защо не я даде? И все още е канцлер най-омразната жена в Европа. Както каза една от AfD: ако в една страна да ловиш риба без билет те глобяват, но ако минеш нелегално границата ти осигуряват издръжка (цитат по спомен), значи тази страна се управлява от ***. Зеехофер бе един от тях. Уж борба за квоти.. Не каза ясно СТОП! И сега има глагол seehofern (приказвам празни приказки).

5

Циник до 4

преди 5 години

Пффффф...разбирач...знаеш ли колко са регистрираните партии в България - над 300 за има няма останали 4 - 5 милиона българи.ДПС ДОСТ ЕВРОРОМА на селския диджей Бареков - даже не и знам името...Седнал *** на мегдана - и се пъне да разсъждава!А иначе - Зеехофър - трябваше още през 2015 да даде Мурксул на прокурор за стъпкването на куп закони, и Eidbruch - клетвопрестъпничество!

4

Анонимен

преди 5 години

Германия е пълна с верски партии, които биха били забранени в България. Партии на верска основа направили, а всички им се кланят на демократията. Сега ще се появят ислямдемократи и ислямсоциали. Срещу тях ще се появят радикалнационалисти.

fallback