Снимка: архив Reuters
fallback

Седем души бяха леко ранени, след като петролен танкер и фрегата от норвежкия военен флот се сблъскаха днес край западното крайбрежие на Норвегия, предаде Ройтерс.

Oще по темата

Според съобщенията на спасителните служби и военните засега няма данни за изтичане на петрол от танкера "Сола". Преди това търговският кораб е напуснал терминала Стуре на норвежката енергийна компания "Екуинор" (Equinor ASA), натоварен с петрол от Северно море.

Фрегатата "Хелге Ингстат" е поела вода и е заплашена от потъване. Екипажът й от 137 човека е бил евакуиран. Танкерът се е върнал в пристанище за проверка.

Построеният през 2017 г. танкер от клас "Афрамакс" принадлежи на компанията "Цакос енерджи навигейшън" (Tsakos Energy Navigation). "Хелге Ингстат" е участвала наскоро във военните маневри на НАТО "Трайдънт джънкчър" в Норвегия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 5 години

Да има снимка, каквато и да е. Важното е да е от Ройтерс!

26

Наблюдател

преди 5 години

https://colonelcassad.livejournal/4571349.html Ето ви и материал с много снимки

25

Наблюдател

преди 5 години

До Анонимен Това което си гледал на снимки дето е наклонено и заседнало покрай брега е норвежката вфрегата.На танкера няма сериозни повреждения понеже той е таранирал фрегатата челно, с носа ..Има изтекло вертолетно гориво около 10 тона от фрегатата .Та така, преди изказвания сверявайте инфото с повече източници ..

fallback