Снимка: Reuters
fallback

Шофьор на градски автобус в Солун е разследван за расизъм. Той не пожелал да превози малолетни бежанци, съобщава БНР.

Шофьорът принудил трима малолетни незабавно да слязат от автобуса, защото били мигранти. Останалите пътници реагирали остро на поведението на шофьора, но той отказал да продължи по курса си.

Случаят изнесе неправителствената организация "Арсис", която се занимава със закрила на деца в рисково положение.

Пътниците от автобуса също дали показания за поведението на шофьора и настояват да бъде съден.

Ръководството на Държавни превози - Солун се извини за инцидента и съобщи, че се води разследване по случая.

Междувременно расте напрежението в Солун от пристигащите ежедневно стотици мигранти, които преминават през сухопътната граница с Турция.

Властите полагат максимални усилия да ги настанят в приемни центрове, но местата са ограничени. Често мигрантите се самонастаняват в паркове и на обществени места, което буди недоволството на жителите.

Повечето гърци обаче оказват доброволна помощ на бежанците с храна и дрехи. Единични са случаите и на реакция на родители, които не пускат децата си на училище, ако в същата сграда учат и деца на бежанци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 5 години

До ПКК аха вервай си,те Умрат да стоят в Гърция,като че ли не през Гърция при мути Меркел не отидоха милиони "бежанци",вервайте си за "гладната България и ситата Гърция"МНОООО СВЕСТЕН НАРОД-40 ГОДИНИ ЖИВОТ НА ВЕРЕСИЯ,НИЕ ТУКА СИ ИМАМЕ ТАКЪВ НАРОД.Знам от собствени наблюдения иначе че българските тралалайки много харесват нисичките гърчуля,и ти си такава нали!Пуста българска прос/тотия и чуждоплонничество бее,отврат.

17

Българка

преди 5 години

Колко годишни са били малолетните?Във Великобритания един малолетен казал,че е на 15 и го пратили на училище.Оказало се ,че е на 25,женен ,с две деца.Така че това с малолетството не е сигурно.

16

Анонимен

преди 5 години

Ако "бежанците" бяха наръгали шофьора това нямаше да го пише никъде и всичко щеше да се потули. Дори на полицаите няма да им бъде разрешено да разследват, защото "расизъм" разбираш ли...

fallback