Снимки: Reuters
fallback

Хиляди служители на технологичния гигант Google по целия свят излязоха на протест срещу отношението на фирмата към жените и неправилното третиране на теми като сексуалния тормоз.

Работещите в офисите на Google в Сингапур, Токио, Лондон и Дъблин заляха улиците точно в 11:10 местно време.

Тяхното недоволство бе предизвикано от статия, публикувана във в. "Ню Йорк Таймс". Според нея, създателят на Андроид е получил 90 хил. долара обещетение, след като е напуснал работното си място. Оставката на Анди Рубин е поискана, след като жена го обвинява в сексуален тормоз. Жертвата е била принудена да прави орален секс с мъжа.

Във вторник друг висшестоящ служител във фирмата Ричард ДеВол също подаде оставка, след като бе обвинен в това, че се е възползвал от жена по време на интервю за работа. Google всъщност му позвалява да остане на позицията си, но той не издържа на напрежението, създадено след излизането на статията.

На бюрото си протестиращите днес оставиха бележки, които гласят: "Не съм на бюрото си, защото излизам с други колеги да протестираме срещу сексуално посегателство, лошо поведение, липса на прозрачност и работна култура, която не работи за всеки".

Техните искания са ясни - ангажимент за прекратяване изплащането на пари на обвинени в сексуален тормоз. Равни възможности за всички и прозрачни публични доклади, разкриващи сексуален тормоз.

Протестиращите също настояват процес за безопасно и анонимно подаване на сигнали при посегателство и представител на служителите да заема пост в борда на директорите.

Най-вече те желаят прекратяване на задължителните арбитражни случаи на тормоз и дискриминация за всички настоящи и бъдещи служители и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Продължение

преди 5 години

ИТ сектора иска IQ над 120. Там в момента са предимно мъже. За това и в ИТ има предимно мъже. След 30 години % на жени с IQ над съвременните 120 ще е по - голям и поради това ще ги има повече.

18

Анонимен

преди 5 години

Реално ИТ сектора е на 25 - 30 години. Известен факт е, че на всеки 30 години средния коефициент на интелигентност се почаква с 10. В момента жените там не са много, но след още 20 - 25 години интелекта им ще е нараснал достатъчно, за да може средностатистиеските жени да работят там. Според закона за нормалното разпространение, жените са преобладаващи в средното интелектуално ниво, докато мъжете са преобладаващи в ниското и висшето интелектални нива. ИТ сектора иска IQ над 120. Следва

17

Тутмос

преди 5 години

Аз да кажа само, че вече 15 години моята жена ми прави секс тормоз. И след толкова години не смея да се оплача в полицията, 'щото ако разбере жената, майкооо квоу ще ми се случи пак!!!Ама кат стана дядка и почне да не ми става, мисля да подам оплакване, все някой лев за пенсията ще изкарам.

fallback