Снимка: БТА
fallback

Неясното бъдеще и буксуващите преговори около раздялата на Великобритания с Европейския съюз рефлектираха върху хората на Острова.

Стотици хиляди англичани се събраха на протест в Лондон с настояване за нов референдум по сделката за излизане на страната от ЕС.

Oще по темата

"Хората бяха излъгани в самото начало с много фалшиви новини и недомлъвки. Brexit е пример как не трябва да се управлява една държава. Най-добрият проект на Европа - ЕС, който е донесъл мир и сътрудничество, пак се оказа несъвършен. Вотът за Brexit не почива на вярна информация. Вотът беше между информирани и дезинформирани", коментира преводачката Мариана Хил.

Пред Bulgaria ON AIR тя подчерта, че няма как за толкова кратко време да бъде постигнато съгласие между двете страни. Според нея преходният период трябва да бъде удължен.

"ЕС не е правен за да влиза и излиза някой, той не е въртяща се врата", отбеляза Хил.

Писателят и журналист Владимир Левчев пък посочи, че Великобритания винаги е била с единия крак в Европа. По думите му ЕС е много хлабава конфедерация и по-скоро това е пролемът.

"Хората бяха подведени. Намесата е много лесна чрез социални медии и фалшиви новини. Не мисля, че и за ЕС е добра тази раздяла. Разпадането на ЕС ще бъде пагубно за страни като България", обясни Левчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 5 години

Сега за Северна Ирландия реват но защо.Много интересно Русия си взе нейния Крим който един *** преди това подари на Украйна а Англия окупира Северна Ирландия която никога не е била нейна но това явно не е проблем.Също пак и Гибралтар окупира и пак всички мълчат защо бе демократи

14

Анонимен

преди 5 години

До 10 ей най-накрая и аз да чуя едно свястно мнение точно така си е.Но те тия това им беше и плана да са нито вън нито вътре.Да могат хем привилегии да ползват от ЕС хем да са само който им харесват.Но такъв съюз никъде няма дето да имаш само правя без задължения и да Мигел каквото си искаш да правиш те сега и със САЩ в съюз да са и там така не дават.Пък тия приказки за българска инвазия не знам защо мислят че от цяла Европа ще им ида в дъждовното блато.Млментално вън и визи за тези.

13

nobi

преди 5 години

когато *** и пульо гласуват, това се получава. може ли за такива важни неща да се пита местния *** и той да си пусне гласа. както при нас за белене. всички са ядрени експерти и гласуват

fallback