Снимка: pexels.com
fallback

Италиански принц живее в замък, но се е записал в службата за безработни.

"Живея в замък, но съм беден, записан съм в центъра за безработни и търся работа, но никога досега не са ме извикали"... Това каза пред римски съд принц Фабрицио Масимо Бранкачо, който е подсъдим за неизплащане години наред на месечна издръжка от 1000 евро на трите си деца.

Принцът е пряк наследник на една от най-известните в италианската история фамилии със синя кръв - Масимо, предаде "24 часа".

Въпреки това 55-годишният принц не е плащал никаква издръжка от 2003 г. до днес за децата си поради липса на каквито и да било средства за живеене.

Малките принцове вече са пълнолетни и за тяхната издръжка се грижела изцяло майка им Илария Ботини, която била принудена да продаде своите три апартамента.

Принц Масимо Бранкачо по професия е ядрен физик, но през 1999 г. напуснал тогавашната си работа по здравословни причини.

Оттогава той не работи и преживява благодарение на пенсията на майка си от 1000 евро на месец. Принцът живее в един от фамилните дворци на Виа Номернтана в Рим. Знатната фамилия Масимо има няколко дворци и сгради из Рим, датиращи от XIV в. до днес. Принц Фабрицио Масимо е собственик и на няколко знатни титли - принц на Триджано и Ровиано, както и на името Бранкачо към фамилията си.

Въпреки престижната си фамилия принцът е беден. Той няма право да продаде абсолютно нищо от наследените блага, а те не му дават никакви доходи, а само разходи и заеми. На всичкото отгоре принцът сега трябва да се издължи и на бившата си жена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 5 години

Да им имам проблемите. Живее в замък и тежи на социалната система като ром, майката на децата му пък се принудила да продаде 3 апартамента. Аз нямам нито апартамент, нито замък и не живея на социални помощи, а си плащам наем всеки месец, но не съм седнал да се оплаквам пред журналистите.

18

Анонимен

преди 5 години

До ПетНе четеш ли,че човекът е болен,а не мързелив.С такава професия може да си намери работа навсякъде по света,ако не е болен.Хем не му разрешават да си продаде имотите,хем не му помагат в издръжката.

17

Ха-ха

преди 5 години

До а наш цар СимеонНашето царче може да бъде настанено на работа при Коко Динев-в казиното.

fallback