Снимка: БТА
fallback

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви днес, че гласуването на Европейския парламент за откриване на процедура срещу Унгария няма да създаде опасност за нея, предаде Франс прес.

"При подобен вид процедури накрая няма санкции. Няма опасност за Унгария", каза Орбан.

Според унгарския премиер вотът цели по-скоро да отслаби позицията на Унгария като "символ на съпротивата срещу миграцията".

Орбан също така обвини германския канцлер Ангела Меркел, че иска да замени унгарските граничари с "наемници на Брюксел" и подчерта, че "следващата битка" ще е за правото на държавите членки на Европейския съюз сами да защитават границите си.

Идната седмица в австрийския град Залцбург ще се състои среща на европейските лидери, на която ще бъдат обсъдени въпросите на миграцията и сигурността на границите.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

до 34

преди 5 години

1. Има демокрация 2. Има гласност 3. Няма го в конст. ръководна роля на партията 4. Не чакам на опашка за банани 5. Мога да се развивам и да получавам повече пари , ако работя 6. Не се налага да чета" тестисите" на поредния *** конгрес на БКП и да ръкопляскам 7. Не са налага да марширувам пред партийни велия и да викам Слава, слава , слава.8. Никой не ме кара да повтарям като папагал глупостите за дружбата със СССР. 9. имаме разнообразни медии от различни гледна точки 10.Мога и да не гласувам...

35

Бря

преди 5 години

До ergen4ev"Кой храни България в момента?Русия?Турция?Ще ми изброиш ли 10 ползи за да не сме част от ЕС... "Излизането/оставането в ЕС не е въпрос на емоция или дори ценности,а на ефективност.ЕС не е свещена крава,а просто крава,образно казано.Докато дава достатъчно мляко и не създава големи проблеми-става.Обаче дали това ще е вечно-не се знае.Комунизмът в Европа не беше ефективен и падна,а китайският остана,защото намериха начин да го направят ефективен.Та и ЕС-ако е адекватен-ще оцелее!

34

Ko

преди 5 години

До ergen4evкажи ти 10 ползи че сме освен че можеш да избягаш да бачкаш в друга държава?

fallback