Снимка: архив Reuters
fallback

Европейските посланици към ЕС подписаха ново удължаване с 6 месеца на персоналните санкции срещу Русия заради отцепването на Крим от Украйна, както и заради военни действия на сепаратистите в източните части на страната.

Продължението е девето по ред, след като ограниченията бяха въведени през лятото на 2014 г. Списъкът ще бъде публикуван утре в Официалния вестник на ЕС и ще важи до 15 март 2019 г.

Oще по темата

Според Съвета на ЕС няма промяна в ситуацията на място, която да позволява санкциите да бъдат премахнати. Сред лицата, които нямат право да влизат в ЕС, а сметките им в европейски банки са блокирани, са висшето цивилно и военно ръководство на Крим, депутати от руската Дума и членове Съвета на Руската федерация, военни, разузнавачи, съветници на Владимир Путин.

Сред тях и руският вицепремиер Дмитрий Рогозин. Всички те са в листа заради открити призиви или участие в действия, свързани с анексията на Крим и войната в Домбаския регион на Украйна.

В групата е и президентът на Чечения Рамзан Кадиров, както и неколцина бизнесмени, близки до Путин като Константин Малофеев, Аркадий Ротенберг, Николай Шамалов и други.

В отговор на персоналните ограничения руският президент Владимир Путин наложи забрана за внос на европейска селскостопанска продукция в Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Анонимен

преди 5 години

"ДоМбаския район"! Цял екип мърлячи!Тъпоглавите юрокретени още не могат да вденат, че Крим е руски и с него не се търгува!А може би искат да засекат, за колко време 300000 военни ще се преместят от Хакасия до границите на балтийските шпроти и до Хохландия?

54

Анонимен

преди 5 години

Браво ! Европа трябва да продължи очовечаването на империята на злото !

53

България ЕС НАТО

преди 5 години

трябва да са по дългосрочни да не се налага през шест месеца да се удължават

fallback