Снимкa: Reuters, архив
fallback

Френският президент Еманюел Макрон искат да сформира коалиция от прогресивни сили за следващите европейски парламентарни избори, насрочени за май догодина, предаде Ройтерс, като се позова на източник от канцеларията му.

"Идеята е да се състави коалиция, която ще обедини прогресивните заедно около съвместна платформа, излизаща извън добре структурираните политически семейства", заяви източникът.

Oще по темата

Целта е да се възпрат антиимигрантските националисти, посочва БТА.

"Намираме се във важен момент за Европа, когато трябва да се премоделираме, защото националистите няма да се поколебаят да го направят. Така че ние не трябва да оставаме заложници на политическите етикети", каза източникът.

Изборите ще се произведат от 23 до 26 май 2019 г. Кампанията ще започне още в началото на идната година, което означава, че коалицията, желана от Макрон, ще бъде съставена около декември-януари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

NoName

преди 5 години

Макрон може да се радва на този мандат... Последен му е! Ужасяващо нисък рейтинг, недолюбван от сънародници и от много "партньори" в ЕС... Слаба вътрешна политика, ужасна външна политика... Не неее Макрон и Баба Макрон си отиваТ!!

37

Анонимен

преди 5 години

Този е ненормааален. Как така ще се обединяваш срещу собствения си народ и раса?

36

Анонимен

преди 5 години

Фондациите като Open arms и други които уж спасяват хора в морето, са всъщност собственност на Сорос. Доказано. Корабите може да се види в сайтове като trafic marine, имат редовна линия като фериботи от африканските брегове до Европа! Това е умишлено превозване на стотици хиляди африканци! Всеки ден! Така че като ви говорят за толерантност и прогресивни мултикултурални политики, евроценности и подобни глупости, замислете се!

fallback