Снимка: БТА
fallback

Властите в Амстердам съобщиха, че нападателят, който беше прострелян от полицаи, след като рани с нож двама души на централната жп гара вчера, е 19-годишен афганистанец с германско разрешително за пребиваване, предаде Асошиейтед прес.

Oще по темата

Разследването продължава, разглеждат се всички сценарии, включително терористичен мотив, се казва в съобщението на градския съвет и полицията на Амстердам, публикувано късно снощи, предаде БТА.

Раненият нападател е под полицейско наблюдение в болница, където го разпитват. Според разследващите той случайно е избрал жертвите си на оживената гара.Полицията на Амстердам е в тесен контакт с колегите си от Германия по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Мария

преди 5 години

ТЕЗИ ХОРА СА ЗОМБИТА -ФАНАТИЦИ.ЗА ТЯХ МЯСТО В ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ НЯМА.ВЪН ОТ ЕВРОПА!

40

Додо

преди 5 години

Но...глейте ся... все пак той не е виновен - той бяга от войната, съседите го описват като кротко, любезно и винаги усмихнато момче, радикализирали са го едни други, лоши 'ора и т.н.! Пуснете го и му дайте 10 милиона евро за компенсация, закъдето полицаите са го малтретирани само заради това, че не е бял и е мохамеданин (както направи канадския шут Трюдо с мохамеданина, избил американските войничета в Афганистан)!

39

Влади

преди 5 години

Афганистанец? Помня ги от Съюза - гадни, агресивни, мър.ши, скачаха без акъл на двуметрови руснаци.Га.дове, нямат място в Европа.

fallback