Снимка: архив, Reuters
fallback

Брюкселската компания за градски транспорт уволни свой шофьор за показване на нацистка татуировка, съобщава местната преса.

Служителят демонстрирал знака на фирмено тържество пред колеги. Там той показал изображение на 88, което се оформяло като латинско Н и обозначавало нацисткия поздрав Hail Hitler. Под фигурата имало орел и SS, съкращение за специалните части на нацистката армия.

Мъжът, който работел за градския транспорт от 26 г., имал безупречна трудова биография до инцидента.

Говорителката на транспортната компания е цитирана да казва: “За 26 години служба никога не е е имало оплаквания от него. До това лято, когато той разкри татуировката си. Сега, когато това се случи, нямаме избор, освен да го освободим”.

В Белгия е забранено показването на нацистки символи. То се преследва от закона. Юристи обаче се съмняват, че компанията за градски транспорт ще може да удържи решението си в съда, като докаже, че парти за само служителите може да се тълкува като публична проява.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 5 години

Европейците са умни и прави,никога повече фашизъм и нацизъм в Европа!Фабриките на смъртта е един от първите документални филми, които показват какво намират съюзническите войски, когато освобождават нацистките лагери на смъртта.https://youtube/watch?v=_wf4IEkLRlI

23

:(

преди 5 години

Те нека да продължават да пълнят Европа с едни, на които се дава 4-годишен интеграционен период, за да хайлазуват, ядат и безчинстват на гърба на данъкоплатците, пък ще започнем да виждаме такива татуировки и графити под път и над път!

22

Схемата

преди 5 години

Тъй като отне около 30 години на либералите да разберат, какво означава 88 очаквам скоро крайно-десните да започнат да си татуират 44x2 или "корен квадратен от 7744". Либералите доказаха, че със завидните си умствени способности базирани на принципа "ако това, което казваш нарушава чувствата ми и ме кара да се чувствам зле - значи е грешно", ще им отнеме да разберат значението на новите татуировки достатъчно дълго, че да се възроди Четвъртия Райх за това време. Пък дори 1000 години да отнеме.

fallback