Снимка: Google Maps
fallback

Българка е била убита от съпруга си в Испания. Тялото на 60-годишната жена е открито от властите в град Ориуела, съобщават от Радио "Аликанте". За престъплението е задържан 57-годишният и съпруг.

Самият той е подал сигнала на спешния телефон 112 в 7:45 ч. тази сутрин и е признал, че е убил жена си. При пристигане на мястото, властите открили тялото на жената със следи от душене.

Екипът на Спешна помощ само констатирал смъртта и. Задействан е незабавно протокол за насилствена смърт и за престъплението е докладвано на останалите местни органи.

Семейството живеело в квартала от около пет години и според съседи взаимоотношенията им били добри. Живеещите не са чули никакви викове тази сутрин, когато престъплението е било извършено.

Паметта на убитата българка бе почетена с минута мълчание днес в 12:00 ч. местно време (13:00 ч. българско) пред сградата на кметството в Ориуела и в комерсиалната зона на плажната ивица.

С убийството на 60-годишната българка броят на убитите при домашно насилие в Испания от началото на годината вече става 28. Официалната статистика за тези престъпления се води от 2003 г., като за 15 години животът си са загубили 952 жени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Еееее

преди 5 години

МакаренаАааай

16

Анонимен

преди 5 години

Ако БЪЛГАРИН напише "коментар" като 14 го трият веднага но ....................................

15

Сп???нс

преди 5 години

В Испания това е ежедневие, все някой гони жена си и лошото е че не си играят с шамари и когато ги стигнат ...

fallback