Снимка: архив Reuters
fallback

Турски съд разреши на германска журналистка, арестувана миналата година по обвинения в тероризъм, да напусне страната. Това предадоха ДПА,и БТА, като се позоваха на активисти.

Процесът срещу 33-годишната Мешале Толу, преводач и журналист от лявата информационна агенция ЕТХА, обаче ще продължи.

Нейният съпруг Суат Чорлу, на когото са повдигнати същите обвинения, трябва да остане в Турция, съобщи в изявление групата "Свобода за Мешале Толу".

Процесът срещу Толу, както и тези срещу репортера на германския в. "Велт" Дениз Юджел и правозащитника Петер Щойтнер, обтегнаха сериозно отношенията между Анкара и Берлин, отбелязва ДПА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 5 години

2/3 от турците не са тюрки, защото са си прибирали кръвния данък и са ислямизирали европейското население, което масово се изселва след независимостта на балканските държави. Тюрките са монголоиди, а много хора в турция изглеждат европейци. За "чисти" тюрки можем да говорим за Казахстан, Узбекистан и Туркменистан. Ние знаем кои сме, май вие не знаете кои сте.

26

Анонимен

преди 5 години

Аспарух може и да е бил тюрк и символа на династията му, но България от 7 до 10 век се е населявала от десетки етноси. Те и руснаците са били управляване от викингите Рюрикови и половин Европа от немската династия на Хабсбургите, но нито първите са викинги, нито вторите немци.

25

Анонимен

преди 5 години

Относно произхода на българите - генетичните изследвания показват, че хаплоидните групи на българите са съставени основно от протобалканските I2a и E1b1b1a1, характерни са Сърбия, Хърватия, Словения, Румъния, Гърция и естествено Македония. В Микс със славянските R1a и келтските R1b. Останалите в по-малки проценти се препокриват с тези на скандинавците и италианците. Азиатските гени са около 1,5%. Преди да се говорят глупости е хубаво да се чете.

fallback