Снимка: Архив, Ройтерс
fallback

Силната икономика на Турция е важна за Германия. Това каза германският канцлер Ангела Меркел по време на телефонен разговор с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, предават световните агенции, цитирани от БТА.

Двамата лидери обсъдиха двустранните отношения, ситуацията в Сирия и други регионални въпроси. Обсъдена беше и планираната за края на септември среща между Меркел и Ердоган в Берлин.

По време на разговора са разисквани и планове за среща на турският министър на финансите Берат Албайрак и министрите на икономиката и финансите на Германия. Ангела Меркел е категорична, че за страната е важно турската икономика да е силна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Некъф

преди 5 години

Вече съм 100% убеден, че чалмарите плащат на Меркел да затрие европа.

51

добра новина

преди 5 години

Австрия е започнала депортация на мигранти в цялата страна.Вдигнала е мерника и на турците живеещи на нейна територия.Всички в най-скоро ще излетят като балони към родните си земи.

50

Гаро

преди 5 години

Ами те турците ако не карат бяло БМВ или черен мерцедес значи не са успели в живота.Всеки като види 50 хилки и взема на кредит немска лимузина.Автобусите на линиите са винаги нови Мерцедеси.

fallback