Снимка: Reuters, архив
fallback

Британският вестник "Индипендънт" предупреждава, че британците не искат да работят земеделска работа и не е ясно кой ще прибира реколтата след Брекзит.

Oще по темата

Повечето наети във фермите сега са от Източна Европа, най-вече от България и Румъния, уточнява вестникът.

След напускането на Европейския съюз ще бъде спряно свободното придвижване на хора и така Великобритания ще се изправи и пред проблема от недостиг на работна ръка и специалисти, пише "Индипендънт".

Липсата на земеделски работници се е усетила още тази година.

Загнили са тонове от ягодовата реколта, произведена по най-високите технологии, защото няма кой да я прибере. 

Критици на Брекзит твърдят, че страната им отчаяно се нуждае от чуждестранни работници и в областта на финансите, медицината и техниката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 5 години

31 - Пише реални неща , но типично по бул..га..ри.тан...ски , вместо да си гледаме собствената ко..чи..на , сме седнали да се кахърих за кравите на другите с тайната надежда да им загинат, че ако може и нашата ,та да нямат другите откъде да си купуват мляко..ами от заразени с ком ..идеи хора какво очакваш

41

Анонимен

преди 5 години

А сега да видим лорд Билирибин и лорд Канибал какви ръководни позиции пак ще заемат? Британската Колониална-Комунистическа партия нещо взе да дава фира. То е ясно, че мотото "изглеждай като използвана тоалетна хартия и бъди по *** от най-простия, и нека това ти е социалното предимство" вече взе да попръцква. Да спрем расизма с колониален социализъм в който "Всички животни са равни, но едни са по-равни" - Дж. Оруел.

40

...

преди 5 години

Доста лекари, инженери и химици влезнаха по покана на Маркел. Вземете си от тях.

fallback