Снимка: архив Reuters
fallback

Жена, работила за руската военна разузнавателна агенция, най-вероятно е извършила смъртоносните атаки с невро-паралитичен агент във Великобритания. Това пише британският вестник Daily Mail, цитиран от "Фокус".

Миналата седмица от отравяне почина 44-годишната Дон Стърджис, а 45-годишният й партньор Чарли Роули се бори за живота си в болница. Преди да пострадат двамата намерили флакон с известно количество от отровното вещество в парка в Еймсбъри.

Oще по темата

Братът на Роули Матю каза вчера, че миналия месец двойката е намерила шишенце от парфюм в парка, и са се напръскали с него.

Смята се, че флаконът е изоставен от агентите, които преди четири месеца са отровили бившия руски шпионин Скрипал и дъщеря му.

Вчера руската служба, за която смята, че се е намесила в президентските избори в САЩ през 2016 г., бе обвинена, че е отговорна за нападението в Солсбъри.

Детективите вярват, че това е извършено от ГРУ (Държавно разузнавателно управление) - агенцията, която , в която Скрипал е служил в продължение на около 15 години.

Британските официални представители "се доближават до идентификацията на лицата, които смятат, че са извършили операцията", според вестник The New York Times.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

192

БАСИ

преди 5 години

"Дързост и красота" има по-малко серии. Това вече е н-та версия.

191

Нормално

преди 5 години

Ние ли не помним убийството на Георги Марков и руската жестокост.Но те си плащат за убийствата с мизерен и жалък живот на целия си народ.Няма по нещастен народ от руския , дори северно корейците ги съжаляват

190

marquise

преди 5 години

Стига глупости! Много жълт вестник е този "Мейл" ! Само фантазии и необосновани свободни съчинения.

fallback