Снимка: Reuters
fallback

"Европейският съюз няма избор да не се справи с мигрантите, защото това е модерната заплаха, която не е от вчера. ЕС се опитва да създаде механизъм, който ефективно да спре нелегалната миграция. Охраната на външните граници е тема номер едно", заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев.

Гостът на Bulgaria ON AIR посочи, че страната ни може да се справи с миграционния натиск, но важното е страни като Гърция и Италия да могат да се справят с външните граници на ЕС.

По думите на Радев трябва да се разбие мрежата на трафикантите на бежанци и да се направи така, че още в третите държави да стане ясно кои са бежанци и кои са нелегални мигранти.
Oще по темата


"Огромната част нелегални икономически мигранти не трябва изобщо да стъпват на европейския бряг. Гърция пропусна 900 000 без да разберем кой влезе, Италия в един момент също не регистрираше имигрантите. У нас идват много добре инструктирани от трафикантите хора", обясни евродепутатът в предаването "Денят ON AIR".

Емил Радев бе категоричен, че е необходим общоевропейски механизъм, който ясно да казва кой какво прави, а не всяка държава да провежда своя собствена политика.

В понеделник Европейският парламент прие предложение на Емил Радев, с което на държавите членки се препоръчва в най-кратки срокове да започнат да прилагат разпоредбите за опрощаване на дългове и към физическите лица-потребители.

"До момента тези процедури засягаха само търговците. Вече свободни професии могат да обявяват фалит. Имаме препоръка на европейско ниво България да въведе личния фалит или абсолютната давност, но да не сме с вечни длъжници. 1/3 от населението ни има проблем с плащането на текущите си сметки", разясни Радев.

Евродепутатът очаква в средата на есента директивата да бъде гласувана в пленарната зала на Европейския парламент и да стане факт. Трябва да намерим решение, за да премахнем вечните длъжници, настоя той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Пазете съседите

преди 5 години

Евро наркоманите на власт в Брюксел и другаде нагло подкрепиха всички кървави метежи в съседни страни вкл срещу Либия,СирияТурция и Киевска Русия.ПОхарчиха милиарди ограбени от евро народите за диверсии и терор.Съответно най големите буфери за емигранти вкл Сирия,Либия и Украйна бяха поразени трайно..УБити са милиони десетки милиони са прогонени от домовете.Вземете мерки срещу наркоманите на власт в Западна Европа предлага Европа загрижено.

4

Анонимен

преди 5 години

До" турчин"докато има ислям МИР НЯМА КАК ДА ИМА БЕ "ТУРЧИНО"

3

турчин

преди 5 години

Първо махнете причината за миграцита и след това решете. Вместо оръжия и смяна на управления ,,ужким демократични" да се създават зони, територи без насилия и там да се подпомагат тези хора. Учете се европейци от Ердоган.

fallback