Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Промените в спорния пакет "Мобилност" са лицемерни и скандални. Това каза евродепутатът Ангел Джамбазки, цитиран Bulgaria On Air.

Европейският парламент ще гласува гласува промените, ебатът вчера продължи над три часа и отприщи вълна от коментари.

"Трябва да се гласува против тези поправки, защото те разделят Европейския съюз", заяви още Джамбазки.

Част от изразените мнения са, че ЕС рискува да тръгне по "път на ограничаване на частните инициативи". Междувременно евродепутатите се вълнуваха повече от визията за бъдещето на ЕС, както и от влезлия в сила нов закон, който цели намаляването на пенсионната възраст на депутатите.

Припомняме, че пакетът "Мобилност" стана и повод за масови протести в страната. До днешното гласуване се стигна, след като бе провален опит за внасяне на поправки в предложенията на ниво транспортна комисия и сега процедурата тръгва наново.

Поправките засягат сроковете за работа извън страната, местата за почивки и каботажа в други страни. Предложените текстове касаят гаранции за връщане у дома на шофьорите на 2-3 седмици и ограничен срок на каботажа.

"Искате да се спи в хотели – хотели няма. Искате охраняеми паркинги, няма охраняеми паркинги и застраховките не важат. Искате шофьорите да се прибират на 2-3 седмици. Откъде накъде ще казвате на някого къде да бъде след три седмици?", попита Джамбазки.

Евродепутатът Андрей Новаков отказа да даде гласа си "за създаване на нова Желязна завеса".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 5 години

"ебатът" е продължил три часа!!!!

35

Анонимен

преди 5 години

Тoя е македонец от Егейска Македония има нещо много византийско в него а както е добре известно Василий 2 *** е сразил македонскя цар Самуил. Само не е ясно защо патриотите от ВМРО ни крадат историята заедно със другите сърбомани.

34

инстаграм

преди 5 години

Не си прав приятел. Тези дни един работодател с камиони си купи Бугати за 5 млн. лв, а пък тези в кабините - " кучета ги яли", но лошият Макрон е виновен за всичко.

fallback