Снимка: Reuters

Унгария, Полша и Чехия са сред страните, съгласили се за бързо връщане на кандидати за убежище, които първо са се регистрирали на тяхна територия, а после са се опитали да влязат в Германия.

Това показва писмо, цитирано от ДПА и БТА.

Трите страни са силно критични към миграционната политика на германската канцлерка Ангела Меркел, припомня германската агенция.

Още по темата

Останалите държави, които са се съгласили за връщане на мигранти, са Белгия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Литва, Латвия, Люксембург, Холандия, Португалия и Швеция.

По-рано бе съобщено че германският канцлер Ангела Меркел е постигнала споразумения с 14 страни за бързо връщане на мигранти, опитващи се да влязат в Германия.

Меркел разказва за споразуменията в писмото от осем страници до партийните лидери на нейните два коалиционни партньора - Християнсоциалния съюз и Германската социалдемократическа партия.

Кандидатите за убежище, идващи в Германия, които първо са били регистрирани в друга страна членка на ЕС, трябва да бъдат отведени в по-големи "центрове за събиране", където техните случаи ще бъдат разгледани, се казва в документа.

Вътрешният министър на Меркел Хорст Зеехофер от баварския Християнсоциален съюз даде на канцлерката срок до юли да вземе мерки за възпиране на мигрантите, идващи в Германия или в противен случай може да се стигне до разпадане на нейната управляваща коалиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase