Снимка: Reuters
fallback

Британски проевропейски политици, главно от опозиционните партии, се надяват да привлекат хиляди привърженици на шествие днес за "народен вот" за окончателното споразумение за напускане на Европейския съюз на втората годишнина от референдума за  Brexit, предаде ДПА.

Oще по темата

"Каквото и да е мнението ви за  Brexit, всеки би се съгласил, че това е важна сделка. И тя не е сключена", заяви кампанията за "народен вот" преди шествието днес в центъра на Лондон.

Проевропейската кампания прикани хората, които я подкрепят, да "направим така, че ние, народът, които сме засегнати за поколения напред от преговорите на правителството за Брекзит, да се произнесем с народен вот по окончателното споразумение за Brexit, пише БТА.

Тази събота десетки хиляди хора от цялото Обединено кралство ще участват в шествие за народен вот в Лондон, за който расте подкрепата в страната", каза депутатът лейбърист Чука Умуна. "Преговорите са в хаос, правителството създаде пълно объркване с  Brexit и сега е време народът да си върне контрола над този процес", добави той.

Кампанията за "народен вот" не е обявила ясен план как възнамерява да организира ново гласуване, какви ще бъдат въпросите, нито как ще бъдат съчетани резултатите от двете гласувания, посочва ДПА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 5 години

Карагьоз го боли за Брексита. Значи му е непосилно лапането в родината.

10

До Жо

преди 5 години

Не само ти не разбираш написаното. Аз също нищо не разбрах. Но докато статиите се пишат от неграмотни журналисти с купени дипломи, ще е така. Проевропейски означава хора подкрепящи ЕС, а не такива, които са за брекзит. Това са антиевропейски настроени хора. Петя, Петя, да си беше гледала кравите на село. Не се занимавай с журналистика, не е за теб. Я виж какво стана с кравата Пенка. С такава крава щеше да си по-известна и на почит, отколкото с глупавите си статии.

9

ПроСоТо

преди 5 години

"щуротии на кутии"....За какво им беше на тия да проведат референдум,като след това ще искат втори по темата,а също и трети,и четвърти и така докато се пенсионират тия,които живеят на гърба на проблемите на обществото....Разбира се,до тогава ще са пораснали наследниците им и те на свой ред ще занижат "референдуми","дискусии",ще занареждат "комисии",ще нарочват "срещи и конференции".....И докато "мъдрите" се намъдруват,лудите ще се налудуват..ВАЖИ ЗА ВСИЧКИ,не само за островитяните..

fallback