Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

За 14-та поредна година, британската компания "Куакуарели Саймъндз" подрежда най-добрите учебни заведения в света. В Топ 10 влизат предимно американски и британски вузове.

Класацията е оглавена от Масачузетският технологичен институт, последван от Станфордският и Харвардския университет, съобщава Bulgaria ON AIR.

В престижната класация има само един български университет, в лицето на най-старото висше учебно заведение у нас. СУ се нарежда на позиция след първите 800 най-добри, за съжаление през последните години реномето на най-старото висше учебно заведение пада с над 100 позиции.

"Куакуарели Саймъндз" оценява критериите по шест основни критерия, сред които академична репутация, съотношение между преподавателски състав и брой студенти, както и репутация сред работодателите.

Проучването се прави на 15 различни езика, използвани от ООН, за да се осигури възможно най-голяма представителност

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

ДУБАЙ

преди 5 години

А БЕ НАЙ ДОБРЕ СИ Е В СТУДЕНТСКИ ГРАД КЕФ ТИ УЧЕНЕ ПИЕНЕ ЖЕНИ АЛКОХОЛИ ВЪГЛЕРОДИ НАРГИЛЕТА И ПРЕД ФАНТАСТИКО СНОБАРЩИНА И ДУПЕТА

46

невероятно,но факт

преди 5 години

Напоследък се говори,че американски университет е този,в който еврейски и руски професори обучават китайски,индийски и японски студенти/разбира се,че има и студенти от други държави за червен пипер/Доколкото съм информиран в най-добрите университети в САЩ и Англия студентите се обучават на това,което е важно и полезно за тези две държави и как да го прилагат,като се върнат по родните места.Това го видяхме вече от нашите юпита!А какво да кажем за Чикагската икономическа школа на Милтон Фридман?!

45

BatBulgar

преди 5 години

Абсолютна пропаганда. Нито един Американски или Великобритански ВУЗ не трябва да е сред топ 10. Там нищо не се учи. Имам познати и приятели завършили ,,най-елитните" им Вузове... горкичките... освен за пари за друго не приказват. Най-богатите американци си пращат децата в Европа (Германия, Италия, Австрия, Швейцария) Вие си правете сметката, щом елита на САЩ не учат там, а само позьорчетата като в НБУ.

fallback