Снимка: архив Reuters
fallback

Около 50 жители на център за прием на бежанци и мигранти в източния германски град Дрезден нападнаха полицаи и раниха трима от тях, предаде ДПА.

За нападението съобщи официално полицията в Дрезден. От информацията стана ясно, че полицейски служители са били извикани в центъра, след като двама грузинци се сбили при раздаването на храна в петък вечер.

В отговор на полицейската операция се събрали около 50 обитатели на центъра, които хвърляли запалени цигари и нанасяли удари и ритници, се казва в изявлението на силите на реда.

Един от нападателите се опитал да използва железен прът от рамката на леглото си.

Ранени се двама полицаи и охранител.

След изпращането на допълнителни полицаи ситуацията била овладяна.

Арестувани са четирима грузинци, обвинени в нарушаване на реда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Пропов

преди 5 години

Създава се много грешно впечатление за Германия от такива статийки. Живея там и мога да ви кажа, че макар и араби и турци и руснаци да има на всяка крачка, си кротуват и ги е страх от закона. Тия избухвания са изолирани случаи на фона на милионите бежанци. Закона а и самото общество е много бдително и няма ненаказани дори за дребно хулиганство. Например децата дори под 10 год. си ходят сами на училище. Да трудно е да повярвате преди да видите живота тук, но с реда лесно се свиква.

43

Да ви ***и патриозма

преди 5 години

До анонимен 33БРАВО ПИЧ !Истината боли и бългърчето НИКОГА не е понасял,когато му забиват фактите за него самия м/у очите.Затова са и негативните гласове над коментара ти,но истината си остава независимо от яда на разни псевдопатриотчета чиято единствена мечта е в коя зап.държава по-напред да натикат мамините си ***.Бългъри=28год.неспособни да се управляват сами !

42

Nicht übera

преди 5 години

Какво става бе германио ?Хептен я оплеска ама нямаш избор.Управлявана задкулисно от световния рецидивист-америка на немския данъкоплатец му се разката фамилийката на атоми посл.15-ет год.Е,не е като в родния абсурдистан,но все по-малко и по-малко Германия прилича на себе си.

fallback