Снимка: Facebook
fallback

Общ преглед

Премиерът Бойко Борисов призова лидерите и хората на Балканите да живеят в мир, "защото
ако заедно не си помогнем, няма кой да ни забележи".

На Виенския икономически форум, който се провежда в София, министър-председателят ни настоя пред лидери от Балканските страни, че ЕС ще ги приеме, но само заедно ако решат споровете, които ги разделят.

Oще по темата

Той обясни, че на Балканите има исторически и религиозни спорове, но "мирът ще ни направи строителна площадка. Ще строим, вместо да пускаме бомби. Да живеем в мир, защото ако заедно не си помогнем, няма кой да ни забележи", настоя Борисов.

Той даде за пример Словакия, която също е била под комунистически режим и е имала териториални спорове, но е избрала пътя на мира.

"За всички нас е срамно, че шесте страни имат по-малък брутен вътрешен продукт от Словакия", пресметна премиерът ни и допълни, че Чехословакия се е разделила на две – Чехия и Словакия, "но не се избиха".

"Да си научим урока и разумът да ни води. Така както ми се подиграваха за темата Западни Балкани, така се видя, че сега всички големи играчи са обърнали поглед към тях. Нека се подиграват още", каза още Борисов.

"И Зоран Заев вчера все едно папа избрахме. Имаме новина, ще се разберем за името. Всички пляскат. Беше доста приятно. Това е най-големият успех. Как вече всички се познават, екипите се познават. Как те изненадаха вчера и Меркел и Макрон и всичките", обърна се премиерът ни към своя македонски колега.

"Голяма чест", отвърна му Зоран Заев.

За финал министър-председателят ни настоя, че Турция и Русия са важни за Балканите.

"Те имат своето влияние в региона. Не трябва да има конфликти, а да се градят мостове за приятелство с двете държави", заключи Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

118

адолфина

преди 5 години

със съветници като сополанкото тома биков не очаквайте да чуете нещо умно в случая вместо ще строим да се разбира ще крадем

117

Я, КЪШ КРАДЕЦО

преди 5 години

ЩЕ СТРОИ, ЕСТЕСТВЕНО. НАЙ-МНОГО СЕ КРАДЕ ОТ СТРОИТЕЛСТВОТО. СЛЕД КАТО ОКРАДЕ СЪС СТРОИТЕЛСТВОТО НА ТЕЧАЩИ МАГИСТРАЛИ, ПЪТИЩА, КОИТО ДЕН СЛЕД КАТО СА ПУСНАТИ В ЕКСПЛОАТАЦИЯ, ВЕДНАГА ТРЯБВА ДА СЕ РЕМОНТИРАТ, САНИРАНЕТО СЪС СТИРОПОР, РЕМОНТИТЕ С ФИРМИ НА ГЕРБ,ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ, СЕ ПЕЧЕЛЯТ ПАК ОТ ФИРМИ НА ГЕРБ,СЕГА СЪС ЗАМАХ ЩЕ КРАДЕ ОТ СТРОИТЕЛСТВО В СТРАНИ ОТ БАЛКАНИТЕ, ЗАТОВА БЕШЕ ЦЕЛИЯ НАПЪН С Т.НАР.ЗАПАДНИ БАЛКАНИ,НИКОГА СЪРБИЯ НЯМА ДА ВЛЕЗЕ В НАТО И ЕС, ГЪРЦИЯ И МАКЕТАТАТА НЯМА ДА СЕ РАЗБЕРАТ

116

Всенародна особенна

преди 5 години

кво се а напнял мое като нище да преименова минералното Банка с Западна Сомалска Самоа с център Балкананкя

fallback