Снимка: Булфото
fallback

Все още не сме в позиция да говорим за договор за името на Македония, заяви гръцкият премиер Алексис Ципрас на пресконференция в София след срещата на върха.

Oще по темата
Вярвам, че сме изминали голяма част от пътя, но имаме да извървим още път, добави той.

"Разглеждаме стъпка по стъпка всички детайли. Още не сме в позиция да говорим за договор. Ще има и следващи стъпки с цел, ако е възможно, отново да се срещнем в началото на следващия месец", каза Ципрас.

По-рано днес македонският премиер Зоран Заев съобщи, че на срещата с Ципрас са обсъдили различни варианти за решения на спора за името на западната ни съседка и един от тях е бил най-приемлив и за двете страни, без да го посочи. Заев добави, че следват консултации със значимите политически факторив двете страни.

Ако е възможно практическо прилагане на това решение, тогава ще имаме решение, подчерта Заев, без да уточни за какво става дума и без да отговори директно обсъждали ли са промяна на македонската конституция, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 5 години

Република Марсианска.Да освобождават изконните български земи и да се върнат на Червената планета.

5

копи-пейст

преди 5 години

Пак да го напиша.Вече 20 год. Гърция се гаври с името на Македония.Време е и македонците да се изгаврят с Гърция. Ако Заев каже-"Или ще се казваме просто Македония или ще се наречем Западна България",то Ципрас ще си счупи краката да тича и ръцете да подпише, каквото име си пожелаят македонците.В Москва и Белград няма да позволят на Ципрас да провали 100 годишни успешни усилия да отделят македонците като отделен народ от българския.Ще ми е интересно БСП и Радев как ще гънат тогава пред Масква.Прочети още на: https://dnes.bg/politika/2018/05/17/zaev-i-cipras-si-stisnaha-rycete-na-sreshta

4

Анонимен

преди 5 години

В България МАЛЦИНСТВА НЕМА друже хОмовецо,има индивидуални права и на миналото преброяване 1160 човека се записаха като "етнически македонци"ама само 100 от тях от България,другите от републикаВА а уж взимат паспорт заради български произход!Сега ще чакаме да ви покръстят гърците и после ПАК ще сме първата държава дето ще ви признае под новото име хахахахаха!

fallback