Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Общ преглед

10 млрд. евро финансиране за Западните Балкани за изграждането на инфраструктура е предложил председателят на Европейския парламент Антонио Таяни. Това стана ясно от думите му на пресконференция по време на срещата на върха в София.

Oще по темата
"Направих предложение за 10 млрд. евро за нови инвестиции в изграждането на магистрали, жп линии и дигитална инфраструктура", каза Таяни.

Той уточни, че всяка от държавите иска пълноправно членство в ЕС и работи в правилната посока за това, но трябва да се спазват всички правила на съюза.

Като основни проблеми Таяни очерта незаконната миграция и тероризма. Той отбеляза, че в Европа подкрепят умерения ислям в Босна и Херцеговина, но допълни, че там пристигат и много джихадисти от други държави.

Таяни коментира, че Сърбия и Черна гора полагат усилия в правилната посока и могат да се присъединят към съюза до 2025 г.

Той настоя, че Западните Балкани са европейски регион и всички евролидери разбират важността му.

"Не стоим като препятствие, а помагаме да се върви в европейската посока - срещу корупцията, за върховенството на закона, за свободата на медиите", заключи председателят на ЕП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 5 години

?10 млрд. за да си купят правителствата на Западните Балкани. Тънко ще минат. Тук, за да изградят мафиотския тоталитаризъм, май са потрошили повече пари. Трябва да се гордеем.

19

Анонимен

преди 5 години

Като чета коментарите тук стигам до извода че българинът е много недоволен когато му дават пари. Виж, друго си е Русия да му вземе няколко милиарда за тоя дето ду.ха, да му продава най-скъпия газ в Европа или Лукойл да не плаща данъци. Това си е хубаво нещо. Не е като да ти дават пари.

18

Така е

преди 5 години

Зарадвах се на заглавието , а то били само предложение на някакъв Таяни.Няма прието решение. И изобщо има ли някакво решение за Балканите? Май тати с колелота.....

fallback