Снимка: Reuters
fallback

Британският премиер Тереза Мей и президентът на САЩ Доналд Тръмп са разговаряли по телефона в петък и са се
обединили около мнението, че трябва да се обсъди как американските санкции срещу Иран ще засегнат  чуждестранните компании, които работят в Ислямската  република,. Това предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Oще по темата

Решението на Тръмп да изтегли САЩ от иранското ядрено споразумение и да възобнови икономическите санкции разтревожиха лидерите на Великобритания, Франция и Германия, които остават ангажирани със споразумението и имат активни търговски връзки с Техеран, припомня агенцията.

"Премиерът засегна въпроса за евентуалното отражение на американските санкции за тези фирми, които сега имат бизнес в Иран", каза говорител на Мей. "Те (Мей и Тръмп - бел. ред.) се договориха да се проведат разговори между наши екипи".

Според говорителя на британския премиер, Мей е казала на Тръмп, че Великобритания и нейните европейски партньори продължават да са "твърдо ангажирани" в отстояването на споразумението като най-добрия начин да не се допусне Иран да разработи ядрено оръжие.

Иран твърди, че неговата ядрена програма има само мирни цели.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 5 години

Доньо Тръпков и Анита Мейзер си говорят.

16

Анонимен

преди 5 години

Ако това, че някой е подложен на санкции означава, че е неморален или неправилен, виж Куба - свободолюбив и работлив народ с висок морал и БВП на глава от населението по - висок доста над този на Бългаиря. САНКЦИИТЕ НЕ ОЗНАЧАВАТ ЧЕ СИ ЛОШ ИЛИ НЕМОРАЛЕН ОЗНАЧАВАТ ЧЕ НЯКОЙ С ВЛАСТ СИ МИСЛИ ЧЕ МОЖЕ ДА ТЕ СМАЖЕ. А в сучая властимащия е неморалния.

15

Анонимен

преди 5 години

От Русия износ на нищета... Пич, Русия изнася 200 000 леки автомобила годишно. 12 000 комбайни, 45 000 трактоора, 8 000 ТЕЖКИ строителни машини, 11 000 тежкотоварни камиона, алуминий в такива количества, че Тръмп прие закон за това, зърно повече от всеки друг, мрежови и сателитни системи, производствено оборудване и кораби, военна техника... Ти какво изнасяш? Магистралки, ИТ специалисти, лекари и медицински сестри? Велик си...

fallback