Снимка: pexels.com
fallback

Предвижването в град в чужбина не само може да е скъпо, но често е и сложно, информира ДПА.
Всеки който планира екскурзия в Европа може да обмисли идеята за споделеното пътуване с автомобил наред с класическия избор като такси, обществен транспорт или наемане на кола.

Услугите за споделено пътуване с автомобил като Драйвнау (Drivenow) и Картогоу (Car2go) се появиха в много европейски столици, включително Копенхаген, Лондон и Лисабон, където брандирани автомобили очакват следващия си шофьор на почти всяка улица, пише БТА.

Туристите могат дори да използват услугата за споделяне на автомобил, за да стигнат от летището до града и обратно. Например пътуването от Виена до летището струва около 25 евро. Ако пътуването бъде споделено, могат да бъдат спестени средства.

Споделянето на автомобили остава по-скъпо от обществения транспорт в повечето случаи. Когато пътуват малки групи или семейства на кратки разстояния обаче споделеното пътуване може да им струва между 3 и 10 евро, а автобусът или влакът са по-скъпи.

За по-дългите екскурзии наемането на кола вероятно ще се окаже по-евтино.
Наред с големите международни имена, обърнете внимание и на по-малките компании в избрани градове.

Например услугата за споделяне на автомобили Флинкстър (Flinkster) си сътрудничи с компании в осем северни италиански града, в холандския град Верт и Швейцария.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Моню Монев Алишеф

преди 5 години

Тази статия е писана с ***/ка8taси...Неграмотни простатци ..Падате на нивото на Блиц!

9

Контра

преди 5 години

Споделеното пътуване е много "опасно" за превозваческата мафия, която ти продава билет за междуградско пътуване висок в пъти повече от нискотарифен авиобилет.

8

Анонимен

преди 5 години

Отдавнна са го стигнали и даже задминали. Все пак блиц са им кумирите и от тях се учат.

fallback