Снимка: Reuters
fallback

Президентът на САЩ Доналд Тръмп реши да удължи решението си за налагане на митнически тарифи за стомана и алуминий върху Европейския съюз до 1 юни, заяви представител на администрацията на Тръмп, цитиран от "The Wall Street Journal".

Oще по темата

Информацията идва само часове преди изключенията за тарифите да изтекат в полунощ за ЕС, Канада, Мексико и други, след което големите вносители щяха да се изправят пред вносни мита от 25 процента за стомана и 10 процента за алуминий.

1-месечното отлагане ще остави изключението в сила.

Миналата седмица Брюксел започна да следи вноса на стомана и алуминий в Европа, който се очаква да залее континента след затварянето на американския пазар. Синдикатите се опасяват, че по-евтините метали ще доведат до масови фалити на производители и уволнения на работници. ЕС заплаши да внесе иск и пред Световната търговска организация срещу американските тарифи, който заплашва с колосални глоби САЩ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Запиши си

преди 5 години

Нищо не е стиснал, аркадаш нещо си се объркал. Тръмп е бизнесмен и прави бизнес, а политиката е бизнес с други, чужди пари.Андъстенд му?

14

Анонимен

преди 5 години

Бай Дон ще тупа топката, защото е в полето му, сега. Ще тупа и ще чака брюкселските зелки да кандисат. Това си е чиста сделка.А да не забравяме, че той е бизнесмен....с милиарди под възглавницата.

13

Анонимен

преди 5 години

И в какви нови военни авантюри ще поиска Тръмп да се включи ЕС срещу отлагането на високите мита на стоманата и алуминия?Внимавайте, Новичок дебне отвсякъде. Може да се появи в Германия, Гърция, че даже и в Унгария, ако сте непослушни.

fallback