Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Благодаря на председателя Доналд Туск, на Жан-Клод Юнкер и на турския президент Реджеп Ердоган за конструктивната среща, която проведохме, заяви премиерът Бойко Борисов след срещата си с лидерите на ЕС и Турция.

"Това беше една среща, която беше заредена с голямо напрежение. Очакванията бяха да няма толкова конструктивна позиция", посочи премиерът.

Той допълни, че е благодарен на тримата си гости. Премиерът посочи, че са обсъдили теми, които са общи и за Европа, и за България.

Борисов посочи, че са засегнати и темите за тракийските бежанци. Съгласие не е постигнато но той изрази надежда, че до юни въпросите ще бъдат решени.

Борисов се извини на варненци, благодари и на Ердоган, че удържал на думата си, че имаме нулев поток от бежанци по границите ни.

"Надявам се българите да го оценяват, защото помним времето, когато мигрантската вълна ни беше притиснала", припомни той.

Премиерът посочи, че е поставил пред Ердоган въпросът за тракиските българи, за намесата ни вътрешните работи, но…

"Решихме, защото и техните претенции не са малко - за данъци, обезщетения за бежанците от Възродителния процес. Всички теми до една са поставени, разисквани, но не сега е времето", посочи Борисов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

178

nina

преди 6 години

Нищо не си представил - не ти стиска! Или си смутолевил нещо мимоходом.

177

Щирлиц

преди 6 години

Ще има претенции Турция,след като България няма армия и държавници.

176

Тракиец

преди 6 години

До АнонименКогато бях в Германия чух, че ако си турчин и вземеш немско гражданство ти конфискуват имотите в Турция ! Не съм го прочел никъде, но напълно е възможно да е така.

fallback