Снимка: БТА
fallback

 

Общ преглед
Сблъсъци между тежковъоръжени полицаи и каталунски граждани имаше по време на мащабен антиправителствен протест в Барселона в късните часове на вчерашния ден, съобщават световните агенции.
Oще по темата

По време на демонстрацията бяха ранени над 20 души. Повод за недоволството на хората бе решението на испанския Върховен съд да издаде международни заповеди за арест на Карлес Пучдемон и още петима активисти за независимост на Каталуния.

Протестиращите поискаха и по-рано задържаните местни политици да бъдат освободени, съобщава bTV.

Протести имаше и в други градове, а в столицата на поискалата независимост провинция участниците се изчисляват от полицията на около 10 000.

Междувременно, Финландия, на чиято територия е каталунският лидер, все още не е получавала от Испания искане за екстрадицията му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

До номер 5

преди 6 години

Не е нужно да се арестуват всички. Достатъчно е да се арестува шумното малцинство от хипстъри, феминистки, SJW и т.н., което създава илюзия, че всички каталунци искат независимост.

14

Цецо

преди 6 години

Нека правителство, съд и прокуратура в Мадрид да неглижират гражданите си, несъгласни с настоящи политики. Нека да действат все така силово и с всякакви законови хватки срещу техния избор след гласуване на избори. Изтърваха момента преди година-две да преговарят, когато каталунци просто искаха повече пари да остават там, както си го извоюваха баските.Прогнозата ми е, че скоро ще се намерят луди глави да тръгнат по пътя на ЕТА, като спрат да виждат мирен начин.Доживяхме полизатворници в ЕС. :(

13

Европа плаче

преди 6 години

питайте еврокомисарката по дигитализацията защо стотици милиони автомобили увреждат тежко Европа с включени скенери против мъгла денем и нощем /ПОлицаите не им пука на заплатите и глобяват ако не увреждате тежко земята с включени скенери и фарове денем..тежко увреждана Европа подава че ще ни изгорят живи барабар с огромните гори и житни поля..Европа плаче в момента

fallback