Снимка: Rеuters
fallback

Русия смята намесата на САЩ във вътрешните работи на страните за неоимперски подход, а Москва никога не би се занимавала с подобни неща. Това заяви в четвъртък министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров след преговорите с президента на Зимбабве Емерсън Мнангагуа, предава ТАСС.

"Ние никога не се бъркаме във вътрешните работи на страните, независимо от това, че от Вашингтон и редица други западни столици ежедневно се твърди обратното - заяви Лавров. - И то при положение, че не могат да представят нито един факт, пише "Фокус"

Неотдавна в The New York Times бе публикуван голям материал, който описва историята в течение на много десетилетия за намесите на САЩ в провеждането на избори и като цяло във вътрешните работи на десетки и десетки страни".

Според думите на руския дипломат, когато тази тема е започнала да се обсъжда в американските медии, той е чул поразителни твърдения за това, че американците действително правят това, "но го правим за доброто на тези страни, за които става въпрос, защото чрез своята намеса, ние носим свобода и демокрация".

Oще по темата

"Ние не споделяме подобна философия. Смятам, че подобни подходи са абсолютно неоимперски - подчерта руският външен министър. - Ние никога няма да се занимаваме с нещо подобно. Народът на Зимбабве, както и народът на всяка друга страна, трябва да решава сам своята съдба".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

107

Стефанов

преди 6 години

А Русия какво е? И не ме увещавайте, че не се месите в работите на другите държави, много елементарно става.

106

филофоб

преди 6 години

Бе те и американците са една китка,ама и вие не падате по-долу!

105

Анонимен

преди 6 години

Ахахахахаха,а от вас струи едно човеколюбие ум да му зайде на човек,това Грузия,Украйна,Молдова на практика го видяха в последните 20 години,да не говорим за прибалтийците,поляците!Ние пък българите доживяхме да видим истинското ви лице и особено в последните 5 дни,и особено в последните 48 часа каква небивала антибългарска истерия вилнее и се лее от екраните по руските телевизии против нас!!Прочетохме и мненията на "братушките"по форумите,същите те..гьози като политици и попове в Кремъл.

fallback