Снимка: архив Reuters
fallback

Две атаки с нож бяха извършени  снощи във Виена.

Четирима души са тежко ранени, полицията арестува афганистанец за второто нападение, съобщи Ройтерс, като се позова на говорител на полицията в австрийската столица.

За момента не са установени мотивите за атаките. Не е ясно и дали те са свързани, пише БТА.

Първото нападение било извършено в 19.45 ч. (20.45 ч. българско време) близо до прочутия увеселителен парк Пратер и гара Пратерщерн. Мъж наръгал с нож баща, майка и 17-годишната им дъщеря, след което избягал. Тримата, австрийски граждани, са с опасност за живота.

Половин час по-късно един човек бил наръган с нож на гара Пратерщерн. Пострадалият е в тежко състояние, с опасност за живота.

Афганистанец бе арестуван по-късно във връзка с второто нападение. Повече подробности не бяха дадени.

Виена не е ставала сцена на смъртоносни ислямистки атаки като онези, извършени в Париж, Берлин и Брюксел от 2015 г., отбелязва Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

JAS

преди 6 години

web Wiener Zeitung цитира следователите от полицията: "Джафар С, афганистански азил-кандидат наръгал с нож семейството коренни австрийци (баща 65 г, майка 56 г и дъщеря 17 г), защото изглеждали много щастливо и се смеели при излизане от ресторанта. 4 наръган от него на Пратерщайн е негов сънародник и личен наркодилър, него пък наръгал, защото го научил да взема наркотици..." културни особености на Авганистан в центъра на Виена.

36

Анонимен

преди 6 години

До Не! Разумен въпрос. Аз знам английски но в Испания се загубих в квартала в който бях турист. Парите ми свършиха и не можех и една вода да си купя. Повечето от младежите между 18 и 30 години са неграмотни на собствения си арабски. Не са изкарвали повече от 5 долара на ден Но екипирани с gps таблети винаги пари в брой водени от един по-грамотен тип вървят към оказаната цел. А освен това са и герои.

35

Не съобщават

преди 6 години

Хората, които са били ранени, може да са австрийски поданици, но с австрийски корени ли са или са от "новите" европейци?

fallback