Снимка: Reuters
fallback

Министерството на финансите опроверга информация, според която осем страни, сред които и България, са се споразумели да увеличат вноските си в бюджета след излизането на Великобритания от общността.

Според прессъобщението от министерството, страната ни не е изразявала такава позиция и такава не е била обсъждана в нито един работен или официален формат за преговори между държавите-членки и Европейската комисия.

Първото предложение на Комисията за бюджет на ЕС за следващия програмен период се очаква да бъде представено през май тази година.

Дебатът за многогодишната финансова рамка предстои и в рамките на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, като София ще бъде домакин на две тематични конференции на високо ниво през март и през юни тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 6 години

ЕС е вреден за Б-я. Полза има политическия елит, усвоителите на Е субсидии. Да не говорим за партийните субсидии. Страна без съдебна система. Страна на вечния преход. Всеки говори с най добри пожелания и предложения за оправяне, а всъщност със законите замазват кражбите и нищо не се подобрява. Кучето лае керванът си върви. Виновен е Ж.Желев, който прокара безкръвен мирен преход. Затова Б-я без да дрънне ........... няма да се оправи.

22

Анонимен

преди 6 години

Двете вноски - за ЕС и за НАТО са общо 1,4 милиарда лева.

21

Анонимен

преди 6 години

страната ни не е изразявала такава позиция --------------------------------Споко. решението вече е взето в Брюксел и до ден - два страната ни ще изрази точно такава позиция.

fallback