Снимка: архив, Булфото
fallback

Тази вечер в Народния театър "Иван Вазов" в София официално ще бъде открито българското председателство на Съвета на ЕС.

Церемонията ще започне в 19.30 часа. Предвидени са изказвания на президента Румен Радев, председателя на Европейския парламент Антонио Таяни, председателя на Европейския съвет Доналд Туск, председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и на премиера Бойко Борисов, пише БТА.

Oще по темата

Изпълнения на автентични фолклорни песни и композиции, старинни църковни песнопения, народни танци и фолклорни ритми със съвременно звучене са включени в културната програма на церемонията по откриването на българското председателство. Ще участват вокалната акапелна формация "Ева Квартет", Стоян Янкулов и ансамбъл "Чинари", Националният фолклорен ансамбъл "Българе", инструменталната формация "Булгара" и дуетът Крис и Велин.

По-рано през деня, в 11.30 часа, ще бъде представена интерактивна изложба за културно-историческото наследство на България в специално изградено пространство пред Народния театър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 6 години

можехме да покажем култура, ама май и нея я няма вече

10

бучка захар

преди 6 години

Павлова цял месец тренира за срещата с ЕС - поклони, навеждания, сгъвания, разтваряния, пълзене, разтягания, лягания, претъркулвания, шпагати, плонжове, стречинг, ходене на ръце, клякания, салта и всякакви други циркаджийски номера. Като благодарност, ЕС ще и подхвърля по бучка захар!

9

Анонимен

преди 6 години

Единствените , които злобеят , че България е уважавана страна в Европа са терористите мандраджии БКП-БСП . И няма как да е , тази партия е небългарска след като Тодор Живков подписа да сме 16 република на СССР .

fallback