Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

След отключване на глобалната икономическа криза през 2008, икономики, които са т.нар. фиксатори, имащи валутен борд като българския, се справят доста по-зле с възстановяването и спадът при тях е сравнително по-голям. Това каза заместник-председателят на Българската стопанска камара Димитър Бранков в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Той добави, че валутен борд като нашия нашия има само Босна и Херцеговина в момента в Европа.

"Държави с плаващ валутен курс като Полша, Румъния, Чехия и Унгария по всички основни макроикономически показатели преди и след кризата показват по-добра резултатност".

По думите му това поставя отново въпроса за бъдещето на българската икономика.

„Разговорите за преразглеждане на приватизационни сделки са разговори, насочени към миналото, а не към бъдещето на тази икономика“.

Какво сочат данните от анализа на БСК?  

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

бай ПЕТКО

преди 6 години

Нали, според б.б., отдавна вече ги изпреварихме. Чудя се къде и за какво да си вложа пенсийката. Остатъка мисля да даря на полицията да хванат АЛО измамниците !

54

Анонимен

преди 6 години

Румъния произвежда собствени автомобили ДачияШапка им свалям за това на румънците, но автомобилите не са техни а на Рено.Можеше да ги произвеждаме ние, но когато французите искаха да възродят Булгаррено другаря Станишев се ослушваше и чакаше да му дадат някой друг милион под масата.Вместо това хората отидоха при румънците и нещата им се получиха.

53

Анонимен

преди 6 години

Гледам тука всички плюят Боко тиквата.Боко съвсем не е добър управник, но я кажете при кой преди него бяха открити толкова нови заводи, фабрики, цехчета и т.н. с работни места?Скъсаха се да го плюят като режеше лентички.Защо?Реже защото има за какво.При Станишев какво се направи, освен смучене на милиарди в посока Русия?(не, че сега Боко си си помисля да спре това защото не му стиска)

fallback