Снимка: БТА
fallback

Футболни фенове, празнуващи класирането на Мароко за световното първенство през 2018 г., предизвика снощи безредици в центъра на Брюксел, предаде Франс прес, като цитира агенция Белга.

Полицията използва водно оръдие, за да разпръсне тълпата от около 300 души. Една кола е била подпалена. Видеоклипове в социалните мрежи показаха как полицията блокира феновете на път към площада пред борсата на Брюксел, традиционно място за отбелязването на спортни победи. Белгийската столица има много жители от марокански произход. Към 20,30 ч. по Гринуич спокойствието и редът бяха възстановени.

Мароко се класира за Мондиал-2018 в Русия, като победи вчера Кот д'Ивоар в Абиджан с 2 на 0,пише БТА.Марокански фенове празнуваха и на Шанз-Елизе в Париж, но до безредици не се стигна, предаде ТАСС.

Стотици хиляди ликуваха по улиците на Рабат, Танжер, Фес, Маракеш и други градове в Мароко. След мача крал Мохамед Шести лично поздрави играчите от националния отбор за "огромното постижение".

Той разговаря по телефона с треньора Ерве Ренар и капитана Мехди Бенатия. За последен път Мароко участва във фгиналния стадий на световното по футбол през 1998 г. във Франция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 6 години

Добре е, че стават такива работи в Брюксел. Да ги мачкат колкото могат.

10

Факт!

преди 6 години

До БУДИСТТи с псевдонауки като биологията не ме занимавай от 20 години чувам за човешкия геном и досега са направили едно голямо нищо!

9

Факт!

преди 6 години

До БУДИСТЩо за глупост я ми покажи индиец и кавказка раса и кажи че са еднакви.Що пишеш глупости.

fallback