Снимка: Reuters
fallback

Около 750 000 души участваха в протеста в Барселона в събота вечер. Хората настояваха за освобождаването на арестуваните членове на отстраненото каталунско правителство.

Митингът е организиран от неправителствени организации, подкрепящи независимостта на региона, съобщи AFP, цитирана от "Фокус".

По време на протеста се чуваха призиви "свобода за политическите затворници".

Осем души от регионалното каталунско правителство се намират в ареста. Срещу тях бяха повдигнати обвинения в организиране на бунт, отцепване и злоупотреба с обществени средства.

Други шест души бяха освободени след заплащане на гаранция.

Бившият председател на Женералитета Карлес Пучдемон се намира в Белгия, срещу него има издадена европейска заповед за арест.

Очаква се съда в Брюксел да реши дали да го предаде на властите в Испания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

пешо бирата

преди 6 години

Косово цъфти. Мда сърбите им пречели. Всички косовари си седят у европа и не искат да се връщат, че за кво искахте държава бе ***. Каталунските *** от пренасищане и безпроблемност си търсят такиви. Те хранели испания, не бе света хранят

25

Морски

преди 6 години

Свобода за Каталуня!!!Не на фашисткия Евросъюз.

24

Анонимен

преди 6 години

до 41Ако е така това означава разделение на испанките народи разбирай народите от испанската земяземята на края на света от римски ,Народите винаги са живели на тази земя-в което се обединяват заедно и основат единна държава,поради това че мюсоманите имат апетит към тази земя, те и сега имат , тази земя е път към Европа от векове, Ако се разпадне Испания , това е добре дошло за Арабския свят.Т.е. каталуния може да разчита на финансиране от там, Важно е да намериш правилния спонсор.

fallback