Снимка: БТА
fallback

Европейската комисия изрази съболезнования на семействата и близките на жертвите от наводненията край Бургас.

Наблюдаваме обстановката отблизо. Готови сме да помогнем, ако съдействието ни бъде поискано от българските власти, заяви говорител на комисията.

Oще по темата

По механизма за гражданска защита ЕС осигурява спасители и техника, а от фонда си за солидарност отпуска средства на пострадали от бедствие държави.

През юли 2015 г. година ЕК отпусна 6,3 млн. евро на България за частично покриване на разходите за възстановяване след бедствията от началото на същата година. Средствата бяха предназначени за инфраструктура и за разходите за спешни и спасителни дейности, както и за почистване в засегнатите области.

Финансовата помощ от фонд "Солидарност" на ЕС се изчислява въз основа на общата стойност на преките щети от бедствие. Тази помощ може да бъде използвана само за основни неотложни и възстановителни действия.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Shark

преди 6 години

Тези демагози от ЕК да не се правят на загрижени. Защо преди да влезем в ЕС не се случваха такива неща, тогава дъждове не валяха ли. Разсипаха ни държавата, с участието на нашите продажни политици разбира се, сега загрижени ще го раздават. Я да вървят на м..ната си че ми се повдига вече само като чуя за Европейски съюзи и Европейски комисии.

8

Анонимен

преди 6 години

По-голямо бедствие за България от гербавата шайка няма.

7

Щирлиц

преди 6 години

Гади ми се от ЕС/ЕС и ГЕРБерасти.

fallback