Снимка: Reuters
fallback

Испанският министър на външните работи Алфонсо Дастис заяви, че се надява хората в Каталуния да пренебрегнат инструкциите на регионалните си лидери, ако Испания суспендира автономията на областта, предаде Ройтерс.

"Цялото правителство се опитва да възстанови законовия ред, да възстанови конституцията, а също и правилата в Каталуния и да започне от там", каза Дастис в интервю за Би Би Си, цитиран от БТА.

Oще по темата

"Ние смятаме да установим институциите, които ще управляват ежедневните дела на Каталуния според каталунските закони и норми. Надявам се всички да пренебрегнат инструкциите, които биха им дали регионалните лидери, защото те нямат законовата власт да го правят", посочи той.

Испанският външен министър каза също, че по време на гласуването на референдума в Каталуния е била използвана само ограничена сила и че много от разпространените кадри са фалшифицирани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 6 години

Що се отнася до Каталуня - Испания, то в момента политическата криза се разраства на фона на изостящите се отношения между двете страни и надеждата е, че няма да се стигне до граждански конфликт, а от тук и до гражданска война. Аз лично не сматам, че ще има такава, но в момента не виждам адекватни действия от никого, а само заплахи, опити за взаимно надлъгване и надиграване. А те никога не са водели нанякъде...

38

Щирлиц

преди 6 години

Уникален правопис,уникално заглавие...Джурналисти дал Господ...

37

Анонимен

преди 6 години

По отношение на това, какъв е бил Крим в миналото и на кого, ето статия, писана от руски професор:ukrainadnes/profesor-andrej-zubov-za-krim-referen/ За който иска да знае повече относно неговото минало. Оставям заключението на всеки един от вас.

fallback