Снимка: Reuters
fallback

Мъжът, който нападна с нож хора в търговски център в полския град Сталова Воля, е страдал от психическо разстройство, заяви днес пред полското радио РМФ полският министър на вътрешните работи Мариуш Блашчак, предаде ТАСС.

Oще по темата

Вчера около 15 ч. местно време 27-годишен мъж нахлу в търговския център и започна да мушка с нож посетителите.

Той ги атакува в гърба. В резултат на атаката загина един човек, а десет бяха ранени. Нападателят бе заловен от клиенти на търговския център и предаден на полицията. По данни на следователите мъжът е бил трезвен.

"Този човек е действал сам. Причините за неговите действия не са били от терористични или идеологически съображения. Той се е лекувал заради психиатрични проблеми", заяви вътрешният министър.

Той допълни, че всичко показва, че психическото състояние на нападателя е довело до случилото се в търговския център, пише БТА.

Вътрешният министър каза, че след атаката е взето решение за увеличаване на полицейските патрули в полските търговски центрове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 6 години

Уважаеми журналисти,това не е нападател,това е терорист чистокръвен християнин католик.Защо за другите терористи които са с ислямски имена изброявате цялото им родословно дърво до девето коляно за да подчертаете че е мюсулманин??? Ами хайде кажете и сега за майката, бащата ,брата,сестрата кажете коя е неговата религия моля ви,моля ви.Или така ви нареждат отгоре нали,жалко много жалко.Аз ще ви кажа само едно ,едничко нещо уважаеми- ТЕРОРИЗМА НЯМА РЕЛИГИЯ ,ИМА ИНТЕРЕСИ И БОЛНИ МОЗАЦИ.

32

Анонимен

преди 6 години

Айде успокойте се, още вчера казаха, че е местна славянска тарамбука. Католик християнин на име Конрад едикой си.

31

Анонимен

преди 6 години

А стига бе!!! *** това да не е заразно бе??? На друго място, пак тук, преди малко прочетох за някакъв мъж който ръгал с нож случайни минувачи в Мюнхен по улиците.И това ли не е тероризъм? То взе да става мода бе!

fallback