Снимка: Reuters
fallback

Каталунският регионален премиер Карлес Пучдемон е заявил на събрание от съпартийци, че ще обяви официално независимост на Каталония, ако правителството в Мадрид започне процедура по замразяване на автономния статут на областта. Това съобщи източник от каталонското правителство, цитиран от Ройтерс.

Oще по темата

Мадрид даде до днес срок на регионалното правителство да се откаже от символичната декларация отделяне на провинцията, обявена миналата седмица, а ако това не стане, на Катулония ще бъде наложено пряко управление от Мадрид, пише БТА.

Процедурата за налагането на директно управление, която би стартирал премиерът Мариано Рахой, ще отнеме между три и пет дни, отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

пенко

преди 6 години

Кой ще ми обясни : Защо Мадрид трябва да е столица на ОФД Испания ? Кой реши Софето да е столица на БГ-то ??? Как така спер..мата от "жълтите павета " днес решава как да живеят българите ??? Пак ще вият на умр... ,но лагери повече няма да има !!! Както е казал Борис - " НЕГО,.......!!!!" Пак изказвам мнението си : За да си независима държава трябва да имаш: Собствен съд, армия,полиция ,собственни финанси ,контрол над територията ! Първо ги създай бе Пучичон !!!

16

Анонимен

преди 6 години

Още в понеделник Пучдемон ще разбере, че ръководи нещо дето вече го няма!

15

погр ебален агент

преди 6 години

Сега е най-удобния момент монархът Фелипе Номер не знам си кой, да абдикира и да обяви Испания за република. Фелипе е пряк наследник на фашисткия режим на диктатора Франко, и е с изтекъл срок за годност.

fallback