Снимка: БТА
fallback

След речта на Карлес Пучдемон, който отложи обявяването на независимостта, поддръжниците замлъкнаха.

В студиото на "България сутрин" журналистите Момчил Инджов и Къдринка Къдринова коментираха случващото се в Испания.
Oще по темата


Къдринова заяви пред Bulgaria ON AIR, че Пучдемон сега се намира между "чука и наковалнята", а Инджов се съгласи с думите й, като предвеща:

"Няма да има независимост. Кой е луд да изведе страната си от Европейския съюз? Сега Пучдемон е разбрал какво става и прави един отчаян опит да спаси себе си, но няма да успее. Това е началото на края на Карлес Пучдемон като политик", убеден от журналистът.

По думите му Каталуния, която е един от най-богатите региони в Европа, го е постигнала благодарение на ЕС. Самата Испания дори е придобила небивал разцвет, твърди Инджов, след като е влязла в Общността.

"Без ЕС Испания нямаше да съществува в този си вид, в който е сега. Същото се отнася и за България", посочи Инджов.

Къдринка Къдринова вижда сложното положение, в което Пучдемон е поставен и заради думите на вицепремиера на Испания Сорая Саенс де Сантамария, която малко преди полунощ ясно е заявила как Мадрид няма да преговаря с човек, който не знае къде е и накъде отива, както и, че испанското правителство би преговаряло само с демократи, които зачитат закона.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

EMIGRANT

преди 6 години

4ERVENITE TROLOVE LA9T LI LA9T!

26

Някой

преди 6 години

До АнонименТова че при нас е мизерия че има корупция че нещата не са наред Европейския съюз ли е виновен или самите ние.Хайде не прехвърляме вина и да не говорим глупости,защото не си спомням от Европейския съюз да си ни заповядали да да прави глупости.Напротив ЕС непрекъснато ни повтаря че трябва да си оправим правосъдието,че трябва да намалим корупцията, дава ни толкова много пари които ние не можем да усвоим и да ги виним за нещо ми се струва просто жалко от наша страна.

25

Анонимен

преди 6 години

"Кой е луд да изведе страната си от Европейския съюз?" - Момчил Инджов. "Златен цитат" за Уикипедия и за архива на журналистическата глупост. Великобритания и Тереза Мей са "лудите".

fallback