Снимка: Reuters
fallback

Близо три четвърти от избирателните секции, открити за  референдума за независимост на Каталуния, работят. Това обяви на пресконференция говорителят на каталунското правителство Жорди Турул, цитиран от ДПА и БТА.

Турул призова каталунците масово да участват в неразрешеното народното допитване и да запазят спокойствие.

Междувременно испанските медии не спират да пишат за полицейско насилие и сблъсъци по време на гласуването.

Oще по темата

"Правоохранителните органи на Испания са били принудени да използват днес в Барселона гумени куршуми", съобщи в. "Периодико". Според данни на изданието при сблъсък на улица "Сардения" леки травми са получили най-малко 13 души.

Каталунските власти поискаха незабавната оставката на представителя на испанското правителство в района Енрик Мильо, който според тях е виновен за репресиите.

Можем само да искаме оставката му, защото той носи пряката отговорност за държавните репресии (срещу Каталуния), заяви Турул, цитиран от ТАСС.

"Това не е вътрешен проблем на Испания, това вече е проблем на Евросъюза", каза още говорителят на каталунското правителство. Той призова международната общност да обърне много сериозно внимание на случващото се в района на фона на референдума за независимост.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 6 години

До АнонименA KARDGAAALI E BLIZOOOO DO TURZIAAAAABOIKO SHTE IZPRASHTA LI ARMIATA DA STRELYA S ISTINSKIIII KORSHUUUU MI KATO TODOR GIIIIVKOVVVV?

26

Тоталитар

преди 6 години

До пенко 15Личи си че за теб насилието и репресията е на първо място приятел!

25

армагедон

преди 6 години

ич не мязат нас българите

fallback