Снимка: архив Reuters
fallback

Италия обяви, че не иска посланика на Северна Корея в страната си заради ракетните и ядрените изпитания, които Пхенян извършва.

Севернокорейският посланик, който все още не се е акредитирал напълно, ще трябва да напусне Италия. Това заяви в публикувано днес интервю италианският министър на външните работи Анджелино Алфано, цитиран от Ройтерс и Франс прес.

В интервюто за италианския всекидневник "Република" той заявява също, че страната му няма да прекъсва дипломатическите си отношения със Северна Корея, тъй като, както посочва, е полезно да се поддържа канал за комуникация, информира БТА.

Министърът казва още, че по подобен начин Испания е обявила посланика на Северна Корея в Мадрид за персона нон грата, а Португалия е прекъснала дипломатическите си отношения с Пхенян.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 6 години

ANGELINO ALFANO E OT SIZILIA,A NIE ZNAEM KOI KOMANDUVA V SIZILIA--LA MAFIA I OMERTA PER FAVORE.

12

Анонимен

преди 6 години

И ИТАЛИАНСКИЯТ ПОСЛАНИК В ПХЕНЯН ЩЕ ТРЯБВА ДА СИ СТЕГНЕ КУФАРИТЕ.

11

Анонимен

преди 6 години

И тези са безмозъчни слуги на американсците,като нас!Хептен като нас!Защо не изгонят американския посланик,да не би техните ядрени оръжия да са резултат на "чисто абстрактно мислене",без опити?Същото се отнася и за посланиците на всички държави,които притежават ядрено оръжие!!!Ама,важно е да се лижат задните части на господаря - това повелява "демокрацията"!

fallback