Снимка: БТА
fallback

Палестинското момиче, което се разплака по време на среща с канцлера Ангела Меркел в Рощок през 2015 г. заради отношението към бежанците в Германия, е получило разрешение да остане в страната за постоянно, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Рийм Саухил влезе в новините през юли 2015 г., когато избухна в сълзи по време на среща в кметството с Меркел, след като разказа как се страхува, че тя или семейството й може да бъдат депортирани. Меркел беше критикувана, че не е показала съчувствие към момичето, 14-годишно по онова време.

На видеозапис се виждаше как Рийм казва на канцлера, че семейството й чака от четири години разрешение да остане в Германия, а Меркел й отговаря, че то е "изключително мило", но Германия не може да приюти всички мигранти и някои ще трябва да си отидат у дома, а правителството може само да обещае да ускори процедурата по решенията. След като момичето се разплаква, Меркел отива при него да го успокои, припомня БТА.

Кадрите бяха качени в интернет и заради тях Меркел беше разкритикувана като безчувствен лидер.

По-късно обаче самата Рийм каза, че оценява честността на Меркел. Впоследствие германските власти решиха, че Рийм и нейното семейство могат да останат в страната до 2017 г., защото са се интегрирали много добре в обществото.

Сега местните власти в Рощок, Северна Германия, съобщиха, че Рийм е получила разрешение да се установи за постоянно в Германия.

Решението означава, че тя и родителите й няма да бъдат депортирани и в крайна сметка ще могат да кандидатстват за германско гражданство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Анонимен

преди 6 години

Разбира се, че сълзите помагат. Но защо ли феминистките не се борят срещу неравноправието по отношение на това оръжие на жените??!!? Нали те са за равноправие между половете???

49

Александра

преди 6 години

Европа е пълна с най-раэлична ИЭМЕТ от Африка и Блиэкия иэток!!!

48

Анонимен

преди 6 години

До 45: "Това не са "чужди" гробища, а нашите общи европейски християнски гробища."Твоите гробища са руските "православни" гробища, а не "нашите общи европейски християнски гробища."Заминавай там да плачеш !

fallback